Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Duurzaam snoeien met respect voor plant en dier

geen plaatje   Leer snoeien met respect voor plant én dier
Een snoeiboek?
Jazeker! Maar dan wel een boek dat afwijkt van alle andere snoeiboeken. Snoeien is het leukste werk in een tuin. Helemaal als je amper ziet dat je gesnoeid hebt en je planten het veel beter doen. In dit boek hoef je niet te weten hoe jouw planten heten, maar je leert te kijken naar hoe de planten werken. Dit snoeiboek laat je begrijpen wanneer, waarom en hoe je moet snoeien. Uitgangspunt is de unieke natuurlijke vorm van een plant: hoe groeien ze en, ook belangrijk, hoe beïnvloeden ze elkaar in de groei.

Uit onwetendheid en snoeivrees gaat er veel mis door het snoeien, of eigenlijk verknippen. Dat moet en kan anders: veel mooier, makkelijker en met respect voor de plant. Zorgvuldigheid, goed gereedschap en vooral interesse in de planten in je tuin zijn in dit opzicht héél belangrijk. In dit boek laat Tinka Chabot op een inzichtelijke wijze zien hoe je jouw planten gezond én mooi houdt.

Een gids over duurzaam snoeien in eigen tuin. Snoeien is het leukste werk in een tuin, vindt hovenier Tinka Chabot — zeker als je amper ziet dat er gesnoeid is en de planten het weer veel beter doen. In dit snoeiboek leert zij de lezer begrijpen wanneer, waarom en hoe je moet snoeien. Uitgangspunt is de unieke natuurlijke vorm van een plant: hoe groeien ze, en hoe beïnvloeden ze elkaar in de groei? Chabot ziet dat er door onwetendheid en snoeivrees veel misgaat, maar dat kan anders: zorgvuldigheid, goed gereedschap en vooral interesse in de planten zijn daarbij essentieel. Aan de hand van duidelijke informatie in woord en beeld legt Chabot uit hoe je moet snoeien om planten te laten groeien en om bloemen voor bestuivers en vruchten voor vogels te behouden. ‘Duurzaam snoeien’ is inzichtelijk en toegankelijk geschreven. Met foto’s en verhelderende illustraties in kleur. Tinka Chabot is ecologisch hovenier en bosbouwkundig ingenieur. In 2020 ontving ze de titel Duurzaamste Hovenier 2019..
Auteur: Tinka Chabot

Prijs: 29,99